Lapte de cocos

  • Post author:
  • Post category:Rețete

V-ați gândit vreodată că dintr-o banală nucă de cocos puteti obține un lapte absolut delicios și sănătos?
În ultima perioadă, auzim tot mai des de alergii și intoleranțe, cel mai des întâlnite fiind cele la proteina din laptele animal. Pentru că nu avem dreptul de a lua bucuria unui copil de a bea lapte, a apărut și o altă alternativă și anume laptele vegetal (de migdale, in, caju, ovăz, orez, susan alb sau negru, cocos, etc).
Astăzi vă arăt laptele de cocos, 100% natural, sănătos, plin de vitamine, necesare unei dezvoltări armonioase. Poate înlocui cu succes laptele animal, pe lângă faptul că este mult mai gustos și aromat. 

Nu vă închipuiți că este nevoie de proceduri și de aparatură de ultimă generație, ci avem nevoie de o nucă de cocos, un litru de apă, un blender și o sită sau tifon. Spargem nuca de cocos, o curățăm de coaja dură, apoi de pielița maro și într-un blender punem bucățile de nucă, apa și ne apucăm de treabă. Blendăm pret de câteva secunde până obținem “o compoziție albă”, pe care mai apoi o punem într-o sită pentru a separa laptele rezultat de pulpă. Obținem astfel un lapte de cocos natural, fără adaosuri periculoase precum cele din comerț. Din pulpa rezultată putem obține un unt de cocos sau o putem usca obținând mai apoi renumiții fulgi de cocos care nu lipsesc din prăjituri. 
Sper că v-am convins să încercați!