Tort Eveline

  • Post author:
  • Post category:Rețete

Poate vă întrebați de ce se numește așa! Ei bine, Eveline este numele fetiței pentru care am făcut acest tort cu mare drag! Acum că am elucidat misterul, să trecem la treabă!😁

Pentru blat, am folosit rețeta de la sponge cake, mai exact cantitate dublă, în care am adăugat 3 linguri de carob, pentru a fi blatul de “cioco”.

Rețeta pentru blat o găsiți aici: http://imcookingforsimon.com/2020/01/31/sponge-cu-nuci-pecan-si-segmenti-de-portocala/

Atât la interior, cât și la exterior, tortul a avut cremă de vanilie, pentru care am folosit:

1l lapte integral
– 6 ouă
– 4 linguri miere certificată (1+)
– semințele de la 2 păstai de vanilie
– 60g amidon de porumb (nemodificat genetic)

Pentru decor:
– fructe proaspete
– fulgi de miglade
– caju mărunțit

Pentru crema de vanilie, punem laptele la fiert, iar între timp mixăm bine celelalte ingrediente, cât să fie o compoziție omogenă. Când laptele ajunge în punctul de fierbere, adăugăm compoziția cu ouă și amestecăm continuu până când se îngroașă. Apoi, mutăm crema într-un bol curat, acoperim cu folie alimentară pentru a nu forma crustă și lăsăm să se răcească complet.

După ce blatul este copt și complet răcit, îl secționăm în 3 foi de blat.

Apoi pe fiecare foaie punem un strat generos de cremă, iar la final, “îmbrăcăm” tortul cu crema rămasă.

Marginea tortului va fi acoperită de caju mărunțit, apoi vom așeza din loc în loc, afine. Deasupra așezăm restul de fructe (căpșuni, afine, zmeură, physalis), iar la final presărăm fulgii de migdale.

Este un tort ușor de făcut, sănătos, arătos, cu “cioco” și cu aromă de vanilie.

Poftă bună!