Vinete la borcan

Vinete la borcan – o metodă de conservare a vinetelor pentru iarnă! Încearcă și tu aceste vinete la borcan și nu vei regreta!

E sezonul lor, al vinetelor și în general a conservelor pentru iarnă.
Pentru a salva spațiul din congelator, vă propun o idee de conservat vinetele, mai exact în borcane.

Avem nevoie de:

  • vinete
  • sare neiodată (pentru murături)
  • ulei de măsline presat la rece

Pentru început, coacem vinetele. Eu le prefer pe cele coapte pe grătar deoarece le dă o aromă aparte. Însă le puteți coace și în cuptorul aragazului, numai să nu uitați să le înțepați deoarece vor exploda și veți avea ce curăța cuptorul.

Punem vinetele coapte într-un vas încăpător și acoperim cu un capac ca să se formeze aburi și să se decojească ușor și rapid.

Le tocăm pe un tocător de lemn cu o ustensilă tot din lemn, pentru a evita oxidarea.

Dacă sunt prea zemoase, le lăsăm la scurs într-o sită.

Adăugăm sare neiodată după gust, dar de preferat să fie suficientă sare pentru a se conserva bine. Punem totul în borcane sterilizate în prealabil și adăugăm 2-3 linguri de ulei de măsline deasupra. Închidem bine capacele și sterilizăm borcanele în cuptor.

Într-o tavă adâncă punem un prosop, așezăm borcanele, punem apă cam cât o treime de borcan și lăsăm să fiarbă 30 de minute din momentul primului clocot.

Atenție!!!! Nu preîncălzim cuptorul.

După acest pas, le scoatem din tavă rapid dar cu mare grijă să nu ne frigem și le punem acoperite cu multe pături până se răcesc complet, aproximativ 48 ore.

Și asta este tot!
Spor la salată de vinete!