Mereu mi-am dorit croissante/cornuri, cu un aluat pufos, aerat și pline de umplutură. Pentru că nu îmi puteam lua gândul de la ele, m-am apucat de treabă!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350g făină 650
- 3 gălbenușuri
- 220 ml lapte de cocos (sau orice alt lapte)
- 3 linguri miere certificată (1+)
- 75g unt (la t° camerei)
- 7g drojdie uscată
- coaja de la o portocală bio (spălată cu bicarbonat de sodiu)
Pentru prima umplutură:
- 300g caju măcinat (hidratat în prealabil)
- 60g fulgi de cocos
- 3 linguri carob
- 2 linguri pastă de curmale
- 5 linguri lapte de cocos
Pentru a doua umplutură:
- fructe uscate (eu am folosit papaya și ananas)
Într-un bol, am pus câteva linguri de lapte cu drojdia și am lăsat puțin să “înflorească”. Cu o sită am cernut făina de două ori pentru a fi foarte aerată. În mijlocul făinii am pus drojdia, gălbenușurile, mierea, coaja de portocală și am adaugat treptat laptele. Am lasat robotul să frământe cam 10 minute, după care am incorporat untul moale. Aluatul este unul foarte lipicios și nu mai necesită făină. Îl punem într-un bol uns cu puțin unt, îl acoperim și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei, până când își triplează volumul. Între timp pregătim umplutura. Amestecăm toate ingredientele pentru prima umplutură până devine omogenă.
Pe blatul înfainat punem aluatul și îl împărțim în două bucăți. Fiecare bucată, o împarțim iar in 6 bucățele mai mici. Întindem fiecare bucată de aluatul cu vârful degetelor într-o foaie, nici prea groasă, nici prea subțire. Pe fiecare, întindem umplutura sau presarăm fructele uscate și rulăm. Dăm o formă de croissante și le așezăm într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Acoperim iar și lăsăm la dospit până când își dublează volumul. Ungem cu puțin ou, presarăm semințele de susan/cânepă, apoi introducem tava in cuptorul preîncalzit la 170°, timp de 45 de minute.
Sunt demențiale!
Poftă bună!