Empanadas Cornwall cu dovleac și umplutură Burfi

Știți clasicele empanadas care ascund diverse umpluturi și au blatul între crocant și fraged? Ei bine, sunt delicioase, dar mai delicioase sunt cele Cornwall, cu blat pufos, ce se topesc în gură.

În plus, nu au ou și nici lactate animale, numai bune pentru piticii cu aceste două alergii urâte.

Ingrediente:
– 500g făină 650
– 150g piure de dovleac
– 5g drojdie
– 90ml apă caldă
– 2 linguri ulei de cocos la t° camerei

Pentru umplutură:
– 300g compoziție Burfi (rețeta o găsiți aici: https://imcookingforsimon.com/2020/05/10/bomboane-indiene-burfi-cu-caju/)

Dar pot fi umplute cu orice doriți sau aveți la îndemână, începând de la umpluturi dulci, până la cele sărate.

Modul de lucru îl veți găsi aici:

Începem prin a dizolva drojdia în apa caldă apoi adăugăm și celelalte ingrediente și frământăm aluatul până devine elastic și nelipicios. Apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit până când își dublează volumul.

După dospire (aproximativ o oră), împărțim aluatul în 8 bucăți. Aplatizăm ușor fiecare bucată de aluat, punem umplutura și împachetăm tipic empanadas.

Optional, putem unge cu ou și presăra niște semințe (susan, mac, cânepă, etc) și coacem în cuptorul preîncalzit la 180°, timp de 25-30 de minute sau până devin aurii deasupra.

Pufoase și delicioase!😊 Poftă bună!

Update:

Pentru că ne-au plăcut atât de mult acest tip de empanadas, le repetăm de câte ori avem ocazia. De data aceasta, cu magiun de prune. Să vă mai spun că ne-am lins pe degete?