Melci cu dovleac și 2 feluri umplutură (brânză cu stafide și dulceață de vișine cu lămâie)

  • Post author:
  • Post category:Rețete

Ingrediente:
– 400g faina 650
– 120 g piure dovleac plăcintar
– 2 linguri de ulei de cocos
– 80 ml lapte cald
– 3 linguri de maia
– 3 linguri pastă de curmale

Pentru umpluturacu brânză:
– 150g brânză de casă
– un ou
– o mână de stafide

Amestecăm maiaua cu laptele cald si uleiul de cocos topit, adăugăm și piureul de dovleac, pastă de curmale, iar la final făină și frământam aproximativ 10 minute. Lăsăm aluatul la dospit până isi dublează volumul! Între timp pregătim umplutura de brânză. Incorporam oul si stafidele in brânză. Împărțim aluatul in 5 bucăți pe care le întindem ușor cu degetele, punem din umplutura de brânză și rulăm mai întâi ca fâșiile pe care le impletim pentru pâine, doar ca aici nu le împletim, ci le rulam ca niste melci. Eu am facut 2 melci cu brânză și 3 cu dulceață de vișine cu lămâie. Se respectă acelasi procedeu. Dacă dulceața este prea zemoasa, pe aluatul întins puteti presăra niste fulgi de cocos ca sa absoarbă zeama.
Se așează melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce tava in cuptorul preîncalzit la 180° pentru 30 de minute sau pana cand devii aurii si trec testul scobitorii.

Eu am presărat niste seminte de cânepă inainte sa bag tava in cuptor, dar este opțional, dar puteti folosi mac sau susan.

Se topesc in gura!
Pofta buna!