Cornuri cu mere și scorțișoară

Cine se trezește de dimineață, se apucă de frământat! Cornurile cu mere și scorțișoară sunt numai bune pentru diminețile reci și ploioase.

Mi le aduc aminte din copilărie cum ne frigeau degetele că nu mai aveam răbdare să se răcească puțin. Erau pufoase, pline cu umplutură, parfumate cu scorțișoară, absolut delicioase.

Ingrediente:
Pentru aluat:

500g făină 650
200 ml lapte vegetal
5g drojdie uscată
60g unt vegan la t° camerei

Pentru umplutură:

15 mere
1 mână de stafide
1 mână de nuci (eu am folosit braziliene)
1 lingură scorțișoară Ceylon
1 lingură plină de griș


Pentru topping:
2 linguri de lapte vegetal


Dizolvăm drojdia în laptele cald, apoi adăugăm și celelalte ingrediente și începem să frământăm puțin până obținem un aluat elastic și nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie și îl lăsăm la dospit până când își dublează volumul.

Între timp ne ocupăm de umplutură. Curațăm merele, le dămpe răzătoare, apoi le punem într-o tigaie antiaderentă și lăsăm la foc mic să scadă tot sucul. Apoi adăugăm stafidele, nucile mărunțite și scorțișoara.


Cât timp se răcește umplutura, ne ocupăm de aluatul dospit.

Împărțim aluatul în 6-8 bucăți aproximativ egale. Întindem fiecare bucată într-o foaie subțire. Presarăm puțin griș pe foaie și punem umplutură din belșug. Rulăm și închidem bine la capete, apoi îi dăm o formă de corn / croissant.

Le punem pe toate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu puțin lapte. De asemenea, opțional putem presăra fulgi de migdale sau mac.

Coacem cornurile în cuptorul preîncalzit la 180°, timp de 30-35 de minute sau până devin aurii deasupra.

Când sunt gata, le acoperim cu un prosop și le lăsăm să aburească puțin pentru a fi și mai moi și pufoase.

Merită să le încercați! Poftă mare!