Cruffins aperitiv

Cruffins o combinație deosebită între croissante și muffins. Dacă toată lumea știe clasica rețetă de cruffins desert, atunci să vă aduc la purtător și niște cruffins aperitiv. Garantez 100% că au loc la masa de Crăciun sau alte sărbători.

Ingrediente:
Pentru foile de foietaj:

660g făină 650
200ml apa caldă
200ml lapte cald
90ml ulei presat la rece
10g drojdie uscată
1 ou
1 linguriță miere (opțional)
150g unt topit

Pentru umplutură:
– 300g zacuscă (eu am pus de vinete)
– 450g caș de vaci (ușor sărat)

Pentru topping:
– 1 gălbenuș
– 2 linguri lapte

În bolul Thermomix-ului, punem laptele, apa, mierea si drojdia. Amestecăm până se dizolva drojdia. Apoi adăugăm făina, oul, uleiul și începem sa frământăm până obținem un aluat nelipicios și elastic.

Acoperim bolul cu o folie sau cu capacul de la Thermomix și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.

După ce și-a dublat volumul, pe blatul ușor înfăinat, împărțim aluatul în 8 bucăți. Întindem foi foarte subțiri, ca cele de baclava, pe care le ungem cu untul topit, din abundență și le suprapunem. Mai exact, întindem o foaie, o ungem cu ou, peste care suprapunem a doua foaie, ungem cu unt, până când terminăm.

După ce am suprapus toate cele 8 foi subtiri, cu sucitorul le intindem, astfel încât să rezulte o singura foaie cu grosimea de 2-3 mm.

În funcție de umplutura pe care o doriți, întindeți pe toată suprafața foii. Eu am pus pe jumatate de foaie zacuscă și pe cealaltă jumătate, caș frământat.

Rulăm foia într-un singur rulou și tăiem 12 bucăți.

Punem fiecare bucată în forma pt brioșe și le acoperim iar cu o folie sau prosop. Lăsăm să se odihnească aproximativ 20-30 minute.

După acest timp, ungem fiecare rulou din tavă cu amestecul de ou și lapte și introducem tava în cuptorul preîncalzit la 200°, pentru aproximativ 15-18 minute sau până devin aurii și trec testul scobitorii.

Veți vedea și voi cât de frumos o să miroase în bucătărie!

Promit fâșii, fâșii!

Poftă bună!

This Post Has 2 Comments

  1. Gia Chitez

    Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat la aceasta reteta “ Cruffins aperitiv” in loc de cas parca ati scris ca ati pus jumate, pot sa pun mozarella sau alt tip de cascaval ? Eu sunt in Sydney si mu prea stiu unde gasesc cas. Multumesc mult! Aveti niste retete de vis…. Felicitari!

  2. Ana Palade

    Bună! Sigur ca puteți folosi alt tip de brânză. ❤ Mulțumesc mult pentru aprecieri!❤ Vă îmbrățișez!❤

Comments are closed.